In het voorjaar van 2011 zal de Bob den Uyl Prijs 2011, bestaande uit 7500 euro, worden uitgereikt aan de schrijver van het beste, reeds gepubliceerde reisboek uit het kalenderjaar 2010.

De Jury
Farah Karimi (voorzitter), vluchtte in 1983 naar Europa en studeerde zowel in Duitsland als in Nederland. Tussen 1998 en 2006 was ze kamerlid voor Groen Links. Sinds 1 februari 2008 is ze algemeen directeur van Oxfam Novib.
Nico Keuning is Neerlandicus en is onder meer biograaf van Jan Arends en Johnny van Doorn. In 2008 verscheen van hem Een zeker onbehagen, de biografie van Bob den Uyl die in november 2010 bekroond werd met de Mr. J. Dutilhprijs.
Erik Nijland is sociaal geograaf en bedrijfskundige. Hij werkte vijf jaar in Midden-Amerika voor het Hivos; een ontwikkelingsorganisatie die emancipatie, democratisering en armoedebestrijding nastreeft. Inmiddels is hij projectleider bij dezelfde organisatie.


Natasja van den Berg is politicoloog en werkte de afgelopen jaren onder meer als bij GhettoRadio, omroep Llink en De Balie. Ze is bestuurslid van de Stichting Max Havelaar Nederland, schrijft columns voor De Pers over praktisch idealisme en is debatleider.