Wie zitting hebben in de jury weet je natuurlijk al, maar we hebben nu ook een handzaam overzichtje gemaakt...

Jury Bob den Uyl Prijs 2013

Job Cohen (1947)

 

Voorzitter. Oud-burgemeester van Amsterdam, oud-staatssecretaris van Onderwijs en van Justitie, oud-fractievoorzitter en partijleider van de PvdA. In zijn vrije tijd las hij voor uitgeverij Rubinstein luisterboeken voor van onder meer Theo Thijssen, Multatuli, Nescio en Elsschot.

Pauline Slot (1960)

 

Schrijfster. Na haar promotie fietste Slot anderhalf jaar lang door Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Toen ze terugkwam, begon ze aan haar roman Zuiderkruis. Eind vorig jaar verscheen Soerabaja, waarin ze het verhaal vertelt van een Nederlands gezin in de nadagen van Indië.

Laura Starink (1954)

 

Journalist en schrijfster; studeerde Slavische taal- en letterkunde en was onder meer correspondent in Rusland voor NRC Handelsblad. Haar laatste boek, Duitse wortels, mijn familie in Silezië, gaat over haar moeder die voor de oorlog opgroeide in Silezië, aan de Poolse grens.

Karen de Bok (1961)

 

Programmamaker, presentator en sinds 2008 hoofdredacteur televisie bij de VPRO. Als maker was ze onder meer verantwoordelijk voor Stardust, RAM en diverse thema-avonden en documentaires voor Tegenlicht. Ook was ze eindredacteur van zowel Zomergasten als Wintergasten.

Christine Otten (1961)
 
Schrijfster, journalist en performer. Otten brak door met De laatste dichters, waarvoor ze veel door Amerika heeft gereisd. In Zuid-Afrika trad ze op op muzikale en literaire festivals. Haar laatste boek, Om adem te kunnen halen, is een autobiografische roman over haar vader.