VPRO Neemt je mee

Op zaterdag 24 mei worden de VPRO Bob den Uyl Prijs en de VPRO Bagagedrager uitgereikt. Dit zal gebeuren tijdens VPRO neemt je mee: Een grenzeloos boeiende middag in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Op zaterdag 24 mei wordt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de VPRO Bob den Uyl Prijs worden uitgereikt voor het beste literaire reisboek.

Voor deze elfde VPRO Bob den Uyl Prijs zijn genomineerd: Joris van Casteren met Het been in de IJssel, Marcel van Engelen met Het kasteel van Elmina, Raoul de Jong met De grootsheid van het al, Lieve Joris met Op de vleugels van de draak, Rudi Rotthier met De naakte perenboom en Laura Starink met Duitse wortels.

Wim Brands
zal de genomineerden interviewen. Ook de jury, bestaande Christine Otten, Pauline Slot, Karen de Bok, Greta Riemersma en voorzitter Winnie Sorgdrager, is op deze middag aanwezig.

Behalve de VPRO Bob den Uyl Prijs zal op 24 mei voor de tweede keer de VPRO Bagagedrager uitgereikt worden. Deze aanmoedigingsprijs voor jonge schrijvers en journalisten gaat naar de bedenker van het beste reisplan. De winnaar mag op reis en schrijft een kort verhaal voor de VPRO Gids en een longread voor uitgeverij Fosfor.

De beide uitreikingen zullen plaatsvinden tijdens: VPRO neemt je mee. Een grenzeloos boeiende middag, die verder in het teken staat van de VPRO buitenlandprogramma’s op televisie.

De VPRO heeft een lange traditie in het maken van journalistieke reisprogramma’s. Van het legendarische Diogenes tot aan de wereldreis met de Beagle, in het kielzog van Darwin. Ook nu zijn er weer nieuwe presentatoren op reis voor de VPRO. Wie dat zijn en waar ze naartoe gaan, kunt u ervaren op deze middag.

Deelnemers aan deze middag zijn onder anderen VPRO-reizigers Jan Leyers, Bram Vermeulen en Roland Duong. Zij nemen speciaal voor deze gelegenheid de reisgenoten mee die u normaal gesproken nooit te zien krijgt: de regisseurs, cameramensen, researchers en producers. Samen vertellen zij hoe de series tot stand komen, wat er buiten het zicht van de kijker gebeurt, en over welke plek op aarde ze nog graag eens een serie zouden maken. Hoofdredacteur VPRO-televisie Karen de Bok presenteert de middag en laat alvast iets zien van de series die nu worden gemaakt voor het nieuwe seizoen

VPRO neemt je mee


Zaterdag 24 mei 2014
15.00-18.00 uur
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Kaarten zijn exclusief verkrijgbaar voor VPRO leden en kosten 15,00 euro (excl. servicekosten).

 
Bestel je kaarten via het formulier onder aan deze pagina: