Wij stellen voor...

, Redactie VPRO Boeken

Wie gaan dit jaar in beraad over de Bob den Uyl Prijs? Wij presenteren de jury.

Juryvoorzitter Winnie Sorgdrager

Winnie Sorgdrager begon haar carrière bij de Universiteit Twente, werd later officier van justitie, advocaat-generaal en procureur-generaal. Tussen 1994 en 1998 was zij minister van justitie in het eerste kabinet Kok. Van 2000 tot 2006 was ze voorzitter van de Raad voor Cultuur. Tegenwoordig is ze lid van de Raad van State. Winnie Sorgdrager publiceerde enkele boeken waaronder, onder het pseudoniem Victor ten Hove, de roman Ongeschreven wetten.  

 

Greta Riemersma

Journalist, schrijfster en docent aan de master journalistiek in Groningen. Studeerde Nederlandse taal en letterkunde, schrijft meer dan twintig jaar voor de Volkskrant en werkte voor die krant onder andere als correspondent in Marokko. Ze schreef er een boek over de familiegeschiedenis van haar Marokkaanse man, Het land van zijn vader. Is nu bezig met een boek over haar eigen vader.

Pauline Slot

Schrijfster. Na haar promotie fietste Slot anderhalf jaar lang door Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Toen ze terugkwam, begon ze aan haar roman Zuiderkruis. Eind 2012 verscheen Soerabaja, waarin ze het verhaal vertelt van een Nederlands gezin in de nadagen van Indië.

Christine Otten

Schrijfster, journalist en performer. Otten brak door met De laatste dichters, waarvoor ze veel door Amerika heeft gereisd. In Zuid-Afrika trad ze op op muzikale en literaire festivals. Haar laatste boek, Om adem te kunnen halen, is een autobiografische roman over haar vader.

Karen de Bok

Programmamaker, presentator en sinds 2008 hoofdredacteur televisie bij de VPRO. Als maker was ze onder meer verantwoordelijk voor Stardust, RAM en diverse thema-avonden en documentaires voor Tegenlicht. Ook was ze eindredacteur van zowel Zomergasten als Wintergasten.

advertentie