Boeken

Marc van Roosmalen

Primatoloog Marc van Roosmalen onderzoekt al jaren het Amazonegebied. In 'Blootvoets door de Amazone' beschrijft hij zijn enorme veldkennis en de daarop gebaseerde hypothesen en theorieën over onder meer evolutie, diergedrag en sociobiologie.

In 2007 werd primatoloog Marc van Roosmalen in Brazilië opgepakt. Hij had een opvanghuis voor aapjes, maar dit was niet bij de overheid geregistreerd. De zaak trok wereldwijde aandacht. Sinds hij weer op vrije voeten is, werkt hij verder aan zijn onderzoek naar in het bijzonder het Amazonegebied. In Blootvoets door de Amazone beschrijft Van Roosmalen zijn enorme veldkennis en de daarop gebaseerde hypothesen en theorieën over onder meer evolutie, diergedrag en sociobiologie.

Marc van Roosmalen werd in 2000 door Time Magazine uitgeroepen tot een van de Heroes for the planet. Hij ontdekte vijf nieuwe apensoorten, maar ook andere dieren en bomen. In Blootvoets door de Amazone biedt Van Roosmalen de lezer een schat aan informatie, die hooguit bekend is bij een handvol inheemse medicijnmannen en shamanen.

Blootvoets door de Amazone is een eye-opener over het kwetsbare Amazonegebied, maar ook een leidraad voor biologen die onderzoek willen voortzetten en mogelijk kunnen bijdragen aan bescherming van dit voortdurend door de mens bedreigde gebied.