Monika van Paemel & Kees 't Hart

I.M. Hella Haasse

Monika van Paemel & Kees 't Hart

I.M. Hella Haasse

Boeken staat stil bij het overlijden van schrijfster Hella S. Haasse (1918-2011). De Vlaamse schrijfster Monika van Paemel was bevriend met Haasse. Ook Kees 't Hart kende haar goed. Beide auteurs zijn bovendien kenners van het werk van Haasse.

De Vlaamse schrijfster Monika van Paemel was bevriend met Hella Haasse en maakte onder meer met Haasse een reis naar Israel. Ook Kees 't Hart kende de schrijfster goed. Beide auteurs zijn bovendien kenners van het werk van Haasse.

Kees 't Hart publiceerde in Een nieuwer firmament, een bundel met essays van meerdere auteurs over het werk van Hella Haasse, het essay Het flonkeren van de stroom, over 'magie en vrouwbeeld bij Hella Haasse'.

Monika van Paemel is schrijfster van romans en het pamflet Te zot of te bot (2006). Voor De vermaledijde vaders (1985) ontving ze diverse prijzen, waaronder de Driejaarlijkse Staatsprijs voor Proza, de Literaire Prijs van de stad Antwerpen en de Dirk Martensprijs.

Ook Kees ’t Hart (1941) publiceert romans, en ook verhalen. Voor zijn dichtbundel Kinderen die leren lezen ontving hij de eerste Ida Gerhardt Prijs voor poëzie. Zijn roman De revue (2000) werd bekroond met de Multatuliprijs en was genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.

advertentie