VPRO Boeken

Jan Brokken en Eric de Kuyper

Te gast zijn Jan Brokken over zijn boek 'De Kozakkentuin', waarin hij de vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski beschrijft; en Eric de Kuyper over 'Aan zee'.

wim brands blikt vooruit

Elke week lees je hier Wims persoonlijke ervaringen met de gasten van deze week en hun boeken.

In Boeken een gesprek met Jan Brokken over zijn nieuwe roman De kozakkentuin, over de vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski.
Von Wrangel was officier van justitie in Siberie, Dostojevski leefde vele jaren in gevangenschap in dit deel van Rusland.
Brokkens Kozakkentuin is een boek over vriendschap maar ook over hoe te overleven in barre omstandigheden, hoe daarover te schrijven.

Bij uitgeverij Vantilt werden enkele boeken van filmer, docent en schrijver Eric de Kuyper opnieuw uitgegeven, zoals het prachtige Aan zee, waarin de Kuyper beschrijft hoe de ganse familie elk jaar in Oostende neerstrijkt.

Breed hadden ze het niet, zijn vader was op jonge leeftijd overleden maar zijn moeder - groot levenskunstenaar - had besloten er onder alle omstandigheden het beste van te maken.