zondag 25 september, 11.20 uur, npo 1

Peter Terrin en K. Michel

Aanstaande zondagmorgen ontvangt presentator Jeroen van Kan in VPRO Boeken de schrijver Peter Terrin en dichter K. Michel.

VPRO Boeken
Zondag 25 september, 11.20 uur, NPO 1
 

Peter Terrin

Jeroen van Kan praat met de Vlaamse schrijver Peter Terrin (1968) over zijn nieuwste roman Yucca. Peter Terrin schreef theater, verhalen en romans en ontving in 2010 voor zijn roman De bewaker de Literatuurprijs van de Europese Unie en in 2012 won hij de AKO literatuurprijs voor Post Mortem.

Nu is er zijn nieuwste roman Yucca, waarin heden en toekomst samenkomen in een intens en melancholisch verhaal over wie we zijn en wat we doen.

Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft? Dit vraagt Viktor zich af wanneer hij vrijkomt na elf jaar gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij nauwelijks meer. Op zoek naar wie hij is, ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu.

k. michel

Ook te gast is dichter K. Michel (1958) over zijn nieuwste gedichtenbundel Te voet is het heelal drie dagen ver. K. Michel is dichter van een klein oeuvre, maar wat hij maakt is van topniveau. Uit de titels van zijn nieuwe gedichten spreekt al de reikwijdte van zijn wereld: 'Wat de papegaai van de ontvoerde politica zei', 'In knollenland', 'Fabel', 'Vragen & klepels', 'Bach voor één vinger'.