zondag 26 maart, 19.15 uur, NPO 1

VPRO Boekenweek

Connie Palmen en Herman Koch, de schrijvers van het Boekenweekessay en Boekenweekgeschenk 2017, zijn de hoofdgasten in deze extra uitzending van VPRO Boeken met als thema 'Verboden vruchten'.

VPRO Boekenweek
Zondag 26 maart om 19.15 uur op NPO 2

Presentatie: Carolina Lo Galbo en Jeroen van Kan

VPRO Boekenweek

Connie Palmen en Herman Koch, de schrijvers van het Boekenweekessay en Boekenweekgeschenk, zijn de hoofdgasten in VPRO Boekenweek, een extra uitzending van VPRO Boeken. Carolina Lo Galbo en Jeroen van Kan ontvangen een keur aan schrijvers. Boekenweekauteur Herman Koch praat over zijn novelle Makkelijk leven, waarin een succesvolle schrijver van zelfhulpboeken een probleem in zijn eigen leven moet zien op te lossen. Boekenweekessayist Connie Palmen vertelt over De zonde van de vrouw, waarin ze schrijft over de levens van vier destructieve vrouwen: Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Jane Bowles en Patricia Highsmith.

De gevreesde criticus Arie Storm zal ook zijn licht laten schijnen over een aantal titels die in het teken staan van het Boekenweekthema 'Verboden vruchten'.

Schrijver A.H.J. Dautzenberg is uitgenodigd voor de Boekenweektirade waarin hij een misstand in Nederlandse letteren aan de kaak stelt.

Atte Jongstra, Christine Otten, Gustaaf Peek en Maartje Wortel verklaren hun liefde aan hun favoriete verboden vrucht in de wereldliteratuur. Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin besluit de uitzending met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht.

Herman Koch aan tafel bij Carolina Lo Galbo.