zondag 30 april, 11.20 uur, NPO 1

Rosanne Hertzberger en Margot Vanderstraeten

Carolina Lo Galbo spreekt Rosanne Hertzberger over haar boek 'Ode aan de e-nummers' en Margot Vanderstraeten over haar boek 'Mazzel Tov'.

VPRO Boeken
Zondag 30 april om 11.20 uur op NPO 1
Herhaling: 30 juli om 11.20 uur op NPO 1

Presentatie: Carolina Lo Galbo

Rosanne Hertzberger

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger (1984) maakte heel wat los met haar boek Ode aan de e-nummers, waarin ze korte metten maakt met de ongefundeerde angst voor voedsel waaraan stoffen zijn toegevoegd om smaak, kleur en houdbaarheid te beïnvloeden. Hertzberger houdt een warm pleidooi voor koken met behulp van pakjes en zakjes en zet zich af tegen de voedselkerk waarin alles ambachtelijk, puur en eerlijk moet zijn.

Margot Vanderstraeten

Margot Vanderstraeten (1967) komt praten over haar boek Mazzel Tov, waarin ze vertelt hoe ze als twintigjarige werkstudent terechtkwam bij een orthodox-joods gezin in Antwerpen. Ze werd er aangenomen om de kinderen bijles te geven en ontwikkelde in de zes jaar dat ze er vrijwel dagelijks over de vloer kwam een hechte band met de familie, in het bijzonder met de oudste dochter Elzira. Vanderstraeten geeft in Mazzel Tov een uniek kijkje achter de orthodox-joodse voordeur.