In een feestelijke extra uitzending met publiek ontvangen Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo in het Mediacafé in de Westergasfabriek diverse gasten rondom het thema 'De moeder de vrouw'.

VPRO Boeken
Zondag 24 maart om 19.15 uur op NPO 2

Presentatie: Carolina Lo Galbo en Jeroen van Kan

In een feestelijke extra uitzending met publiek ontvangen Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo in het Mediacafé in de Westergasfabriek diverse gasten rondom het thema ‘De moeder, de vrouw’. Boekenweekauteur Jan Siebelink vertelt over zijn Boekenweekgeschenk Jas van belofte. Murat Isik schreef het Boekenweekessay Mijn moeders strijd. Ook hij is te gast. Roos van Rijswijk bespreekt een aantal bijzondere moederboeken en Ellen Deckwitz draagt haar hedendaagse variant op het gedicht 'De moeder de vrouw' van Martinus Nijhoff voor.

Aan tafel zitten verder Mensje van Keulen, die met Olifanten op een web een van de mooiste moederboeken uit de Nederlandse literatuur schreef, Anna Woltz, die op haar zestiende debuteerde en al een plank vol succesvolle jeugdboeken schreef voordat ze zelf moeder werd, Ester Naomi Perquin die een poëziebloemlezing samenstelde over moederschap en de Vlaamse schrijfster-kunstenares Neske Beks, die als dochter van een Gambiaans-Senegalese vader en een Vlaams-Amerikaanse moeder opgroeide in een wit pleeggezin en die in de bundel Ik moeder schrijft waarom ze haar zoon niet in Antwerpen maar in Amsterdam wilde grootbrengen.

De herhaling van VPRO Boeken in de Boekenweek wordt op maandag 25 maart om 15.05 uur uitgezonden op NPO 2.