Brands met Boeken

Vrijdag 17 december

Brands met Boeken

Vrijdag 17 december

In Brands met Boeken een gesprek met theatermaker Frans Strijards naar aanleiding van zijn romandebuut 'Nadere instructies volgen', een roman over het mislukken van een geniaal bedrog.

De verteller in Nadere instructies volgen is een verzekeringsagent die polissen slijt en daarmee gemoedsrust verkoopt. Hij probeert te overleven in de marge van de financiële wereld en bedenkt iets om iedereen te slim af te zijn. Zijn geniale idee wordt in handen van een kennis echter een formule die tot misbruik en bedrog leidt. Een schandaal is het gevolg.

Een helse onderwereld komt in beweging. Wat verbindt de activiteiten van profiteurs, halve criminelen en andere medeburgers met de bezigheden van gelovigen en politici? Alleen de verteller kan die verbanden doorgronden en uitleggen.

Frans Strijards (1952) is een toonaangevend toneelschrijver en regisseur. Hij is artistiek leider van het gezelschap De Voortzetting van Art&Pro, dat met een reeks voorstellingen door het land trekt. Daaronder bevindt zich nieuw eigen werk.

advertentie