Brands met Boeken

Vrijdag 29 oktober

Brands met Boeken

Vrijdag 29 oktober

In Brands met Boeken een gesprek met schrijvers- en vertalersduo Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet, die een boek schreven over Hans Vandenburg; de voorman van de band Gruppo Sportivo die eind jaren zeventig een hele generatie muzikaal betoverde. Maar wat is dat toch met Hans Vandenburg? Iedereen kent hem en niemand kent hem. Het wordt uitgelegd in het boek 'Hans Vandenburg en het geheim van het succes'.

Ooit had hij met Gruppo Sportivo succes met onvergetelijke hits als Hey Girl, Rock’n’Roll, Disco Really Made It, Beep Beep Love en Tokyo. En toen was over. Zo léék het tenminste. Maar Vandenburg ging door, met liedjes, met optreden, met gitaren, alleen de continue camera-aandacht van wonderjaren 1977 en 1978 was verdwenen. Het boek Hans Vandenburg en het geheim van het succes is een portret van de muzikant achter de mens. Van zijn eerste bril tot zijn laatste lied. Van zijn wildste haren tot zijn kaalstestreken.

Het schrijvers- en vertalersduo Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes heeft inmiddels vele publicaties op haar naam staan, o.a. de Liedteksten van Bob Dylan.

advertentie