Vrijdag 17 september

In deze eerste aflevering van Brands met Boeken spreekt Wim Brands met schrijver Jan Siebelink naar aanleiding van zijn nieuwe roman 'Het lichaam van Clara'.

Het lichaam van Clara is een verhaal over een tragische vrouw die herinneringen oproept aan Eline Vere en Madame Bovary. Clara Hofstede is enig kind en probeert haar ouders bij elkaar te houden. Hierdoor wordt ze geheel op zichzelf teruggeworpen en beleeft ze haar kindertijd maar nauwelijks. Het beïnvloedt haar gedrag: later heeft ook zij geen gelukkig huwelijk. Hoe vergaat het de tweeënzestigjarige Clara Hofstede die terugblikt op haar leven?

Jan Siebelink groeide op in een streng godsdienstig christelijk gezin. Hij werd leraar Nederlands en Frans en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Naast zijn leraarsbaan begon hij te schrijven. Romans van Siebelink zijn ander meer De herfst zal schitterend zijn, En joeg de vossen door het staande koren, De overkant van de rivier, Vera, Margaretha en de bestseller Knielen op een bed violen. In het laatstgenoemde boek vertelt Siebelink over de godsdienstige kring waar zijn vader toe behoorde en hoe hij daar zelf bij betrokken werd.

advertentie