Brands met Boeken

Steven van de Vijver

In Brands met Boeken een gesprek met arts en schrijver Steven van de Vijver naar aanleiding van zijn boek 'Is dat normaal, dokter?' Welke problemen, angsten en zorgen houden mensen bezig? De huisarts weet het precies.

Twee jaar lang tekende Steven van de Vijver de ervaringen op die hij beleefde in zijn huisartsenpraktijk, gelegen in een typisch multiculturele wijk. Hij beschrijft situaties en problemen die in het dagelijkse leven vaak binnenskamers worden gehouden, maar die bij de huisarts uitgebreid aan bod komen.

Steven van de Vijver (1977) werkte tijdens zijn studie geneeskunde langere tijd in Ethiopië, India, Australië en de Verenigde Staten en publiceerde daarover in diverse tijdschriften. Na zijn opleiding tot tropenarts werkte hij negen maanden voor Artsen zonder Grenzen in de Democratische Republiek Congo. Hij schreef over deze periode het boek Afrika is besmettelijk. Van de Vijver deed verder onder meer onderzoek naar chronische ziekten in de sloppenwijken van Nairobi en volgt de huisartsopleiding in Amsterdam (Osdorp, Amsterdam-Noord) waarover hij een wekelijkse column in Het Parool schrijft.