Brands met Boeken

Tom Egbers

Brands met Boeken

Tom Egbers

In Brands met Boeken een gesprek met sportjournalist Tom Egbers n.a.v. 'Rory Storm', een boek over het tragische leven van de in opkomst rakende popster Rory Storm, die compleet werd overvleugeld door de stadgenoten John Lennon en Paul McCartney.

Zijn echte naam is Alan Caldwell, maar iedereen in Liverpool kent hem als Rory Storm; een getalenteerd langeafstandloper en voortreffelijk zwemmer die hoopt te schitteren tijdens de Olympische Spelen van 1960. Maar het loopt anders: Rory wordt zanger van de zeer populaire rock-’n-rollband Rory Storm and The Hurricanes.

The Hurricanes en The Beatles raken bevriend wanneer ze samen optreden in Hamburg. In 1962 leggen The Beatles een bom onder het voortbestaan van The Hurricanes. Ze bieden Rory’s drummer, Ringo Starr, vijf pond per week meer om voor hen te gaan spelen. Ringo hapt toe. Het is het begin van het einde voor Rory’s band. Hij gaat werken als taxichauffeur, waterski-instructeur en als diskjockey in Amsterdam. Hij sterft in 1972, onder mysterieuze omstandigheden.

advertentie