Brands met Boeken

Jan Timman & Hans Böhm & John Kuipers

Brands met Boeken

Jan Timman & Hans Böhm & John Kuipers

In Brands met Boeken een gesprek met schaker Jan Timman, zijn biograaf John Kuipers en schaakkenner Hans Böhm. Aanleiding is de biografie 'De geest van het spel' en ook het door Timman zelf geschreven schaakboek 'The Art of the Endgame'.

Van Mexico tot Moskou, van Mar del Plata tot Jakarta, overal vierde Jan Timman successen. Alle grote schaaktoernooien van de wereld won hij, twee keer bereikte hij de finale van de kandidatenmatches om het wereldkampioenschap.

Deze biografie De geest van het spel vertelt niet alleen het verhaal van een unieke schaakcarrière met alle triomfen en tragedies, maar schetst ook een tijdsbeeld. Het was een tijd waarin een schaker niet alleen de sterren van de hemel speelde, maar ook een bon-vivant kon zijn die verkeerde tussen kunstenaars en schrijvers.

John Kuipers is journalist. Hij publiceerde gedichten, fictie en non-fictie. Voor deze biografie voerde hij vele gesprekken met Timman en tientallen personen in diens omgeving, en steunde hij op een enorm archief, opgebouwd in meer dan 30 jaar.

advertentie