Stanley Kubrick retrospectief

Stanley Kubrick retrospectief

Hij is een van de meest invloedrijke regisseurs van de 20e eeuw: Stanley Kubrick (1928-1999), het genie achter films als 'Lolita', '2001: A Space Odyssey', 'A Clockwork Orange' en 'The Shining'. Het John Adams Institute heeft in samenwerking met EYE een speciaal evenement gewijd aan de meester, met als gasten: Kubricks weduwe Christiane Kubrick en zijn uitvoerend producent Jan Harlan.

Stanley Kubrick (1928-1999) behoort tot de grootste Amerikaanse filmmakers ooit. Zijn oeuvre is ongelooflijk veelzijdig: van Lolita tot 2001: A Space Odyssey, van de horror van The Shining via de dystopie van A Clockwork Orange naar de intensiteit van de anti-oorlogsfilm Full Metal Jacket.

Het John Adams Institute heeft, in samenwerking met EYE, een speciaal evenement gewijd aan de meester. Kubricks weduwe Christiane Kubrick en zijn uitvoerend producent Jan Harlan zullen ingaan op het leven, de ambities en de passies van de man over wie Martin Scorsese ooit zei: "Hij heeft ons laten zien wat er op filmgebied nog méér mogelijk is."