Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling: zaterdag 09:30 uur NPO2

Niets maakt de risico’s van kritiek op Poetin zichtbaarder dan het overlijden van Aleksej Navalny. Toch bracht zijn begrafenis duizenden mensen in Moskou op de been. Wat zegt dat over de status van het verzet? In Buitenhof oud-Rusland correspondent Eva Hartog, Pussy Riot oprichter Nadya Tolokonnikova en de Belarussische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja over vechten voor vrijheid. 

Huib Modderkolk is journalist bij De Volkskrant en schrijft over de wereld van de geheime diensten en spionage. Hij lag in de clinch met de AIVD over zijn boek Het is oorlog maar niemand die het ziet en onthulde Nederlandse betrokkenheid bij de ontwikkeling van Stuxnet, het computervirus waarmee een Iraanse kernreactor onklaar is gemaakt. In zijn nieuwe boek Dit wil je echt niet weten vertelt hij over de oorlog die op het nieuwe front gaande is, de cyberoorlog op het internet. 

En dieprode cijfers voor de Nederlandse Spoorwegen: een half miljard aan verlies, en de dreiging dat de treinkaartjes met meer dan 10 procent duurder worden volgend jaar. Politiek Den Haag is niet blij, wie trekt er aan het kortste eind? Een gesprek met president-directeur van de NS Wouter Koolmees. 

Presentatie: Twan Huys 
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.