Diana Matroos nieuwe VPRO-presentator Buitenhof

Diana Matroos (46) wordt namens de VPRO met ingang van komend seizoen presentator bij Buitenhof. Zij is de opvolger van Marcia Luyten, die een biografie schrijft over koningin Máxima.

Lees verder →

Buitenhof, zondag 12.10 op NPO1

Prins Constantijn

Herhaling: maandag 10.00 op NPO2.

Minister van Defensie Ank Bijleveld
Amerika vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië ter vergelding van het gebruik van gifgas door Assad. Minister Ank Bijleveld (CDA) reisde deze week naar Washington om met haar Amerikaanse collega Mattis te overleggen over de crisis rond Syrië, de missie in Afghanistan en de Russische dreiging.

De Amerikanen willen vooral weten of Nederland zijn door de NAVO verplichte tweeprocentnorm gaat halen. Een gesprek over oorlog rond Syrië, militaire dreigingen en verplichtingen, en haar eigen nieuwe Defensienota.

Hubert Smeets
‘De Koude Oorlog is terug van weggeweest. En ditmaal in een ergere vorm.’ Met deze woorden opende secretaris-generaal van de VN, António Guterres, afgelopen week een vergadering. De vergeldingsactie van de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië op Syrische doelen van vrijdagavond leidde tot de waarschuwing van Rusland dat ‘dergelijke acties niet zonder consequenties zullen blijven’. Ruslandkenner Hubert Smeets keerde gisteravond terug uit Moskou.

Prins Constantijn
Nederland kan Silicon Valley overvleugelen, aldus Prins Constantijn. Als Special Envoy voor de StartupDelta werkt de Prins sinds medio 2016 aan een beter ondernemersklimaat voor startende tech-bedrijven. Wat moet er veranderen, wil Nederland kunnen concurreren met succesvolle startups in China en de VS? En wat kan Nederland leren van het schandaal rondom Facebook?

Schuim & As met publicist Jeroen Smit
 

Presentatie: Paul Witteman
Eindredactie: Corinne Hegeman

Heeft u vragen of opmerkingen?

U kunt ons bereiken via redactie@buitenhoftv.nl of via Facebook en Twitter.