Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland van politici en CEO’s tot originele denkers en opiniemakers afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Twan Huys en Maaike Schoon.

Buitenhof is een samenwerking van AVROTROS, BNNVARA en VPRO

Buitenhof zondag 12:10 uur NPO1

herhaling: maandag 09:30 uur NPO2

Met de records aan coronabesmettingen dreigt code zwart voor het Limburgse Zuyderland ziekenhuis. In Buitenhof ziekenhuisdirecteur David Jongen over een ziekenhuis in crisis. 
De rek is eruit in de ziekenhuizen, maar ook in de samenleving. Hoe leren we met het virus leven? Hierover: veldepidemioloog Amrish Baidjoe, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving Jet Bussemaker, hoogleraar ouderengeneeskunde in Kopenhagen Rudi Westendorp en de voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters Liesbeth Spies
En de vooraanstaande wetenschapper en schrijver Michael Ignatieff schreef een boek over datgene wat we nu misschien wel het meest nodig hebben: Troost.

Presentatie: Maaike Schoon
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.