Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland van politici en CEO’s tot originele denkers en opiniemakers afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Twan Huys en Maaike Schoon.

Buitenhof is een samenwerking van AVROTROS, BNNVARA en VPRO

Buitenhof, deze zondag 12:10 uur NPO2

herhaling maandag 09:30 uur NPO2

i.v.m. de WK-voetbalwedstrijd Japan - Costa Rica is Buitenhof deze zondag om 12:10 uur te zien op NPO2

Het succesverhaal van Brainport Eindhoven wordt over de hele wereld geroemd. Wat is het geheim? En wat zijn de keerzijden van het succes? In Buitenhof: de nieuwe burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem.

Hoe moet Europa zich tot China verhouden? Een geopolitiek analyse van Azië-correspondent Marije Vlaskamp, China-deskundige Ties Dams bij Clingendael en VVD-Europarlementariër Bart Groothuis.

De Vlaamse bioloog Dirk Draulans waarschuwde eerder in Buitenhof al: ‘de mens leeft boven zijn stand’. Voelen wij ons als mens terecht superieur? En hoe slim gaat de mens om met andere levende soorten op deze planeet?

En de nieuwsfoto met fotograaf en filmmaker Ahmet Polat.

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.