Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof, elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling maandag 9:30 uur NPO2

Hij was op bezoek in China om te praten over handel, maar ook over ASML, Oekraine en mensenrechten: harde noten voor een stevig gesprek in Beijing. In Buitenhof, minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra. Hoe zijn onze verhoudingen met wereldmacht China?

Binnen de VVD is veel onenigheid over de Spreidingswet. Voorwaarde voor de VVD om akkoord te gaan was de belofte dat de instroom van asielzoekers omlaag zou gaan: een persoonlijke belofte van Premier Rutte, maar vooralsnog zijn er nog geen concrete plannen. VVD Kamerlid en woordvoerder Asiel en Migratie Ruben Brekelmans schuift aan. 

Het landsbestuur moet ‘eerder, vaker en beter actief luisteren naar burgers’. Dat is de belangrijkste conclusie uit het jaarverslag dat de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen woensdag presenteerde aan de Tweede Kamer. De overheid staat nu niet naast de burger, maar er recht tegenover. Waarom lukt het de overheid maar niet om het vertrouwen van de burger terug te winnen?

En auteur Ilja Leonard Pfeijffer schreef 14 maanden aan zijn nieuwe historische roman, Alkibiades, de Atheense politicus en krijgsheer. Het is een lijvig boek geworden, over de Griekse strateeg, maar ook over Athene en haar ondergang. Welke rol speelde Alkibiades hierbij en hoe herken je een democratie in verval? 

Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Lieke Kwant
Buitenhof, zondag 12:05 uur NPO1

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.