Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof, elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling maandag 9:30 uur NPO2

Deze week maakte voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen bekend dat er in Den Haag een Internationaal Centrum voor de Vervolging van de Misdaad van Agressie in Oekraïne komt en ondertussen speelt de discussie rond de levering van zware wapens aan Oekraïne. In Buitenhof minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra.

Binnen Europese landen zitten asielprocedures en opvanglocaties overvol, ondanks dat de buitengrenzen van de Unie steeds strenger bewaakt worden. Kan de EU haar handen ineenslaan en een oplossing bedenken voor het migratievraagstuk of hebben we hier te maken met een Gordiaanse knoop?
Een gesprek met de Griekse Minister van Migratie en Asiel Notis Mitarachi en in de studio een tafelgesprek met journalist Step Vaessen, die voor Al-Jazeera onlangs verslag deed van de aan de oostgrens van de EU, voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls over de situatie in Nederland en VVD-Europarlementariër Malik Azmani, die al jaren roept dat er iets gedaan moet worden aan de vluchtelingenproblematiek.

En schrijver Jaap Scholten zag in de eerste dagen van de oorlog duizenden vluchtelingen aan de Hongaars/Oekraïens grens. Hij besloot materieel in te zamelen voor het Oekraïense leger en documenteerde zijn ontmoetingen tijdens zijn tochten naar Oekraïne.

Presentatie: Maaike Schoon
Eindredactie: Lieke Kwant

Buitenhof Special: over de oorlog en het vrije woord

Donderdag 23 februari 2023, 22:20 NPO2

In een speciale, extra uitzending kijkt Buitenhof één jaar na de Russische invasie in Oekraïne naar de rol van de journalistiek in deze oorlog. Wat heeft een jaar van conflict gedaan met de waarheidsvinding en het vrije woord? En in hoeverre klopt het spreekwoord: de waarheid ligt op het slagveld? Met in de studio Pieter Jan Hagens en reportages van Maaike Schoon en Twan Huys.

Lees meer

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.