Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof, zondag 12:10 uur NPO2

herhaling: zaterdag 09:30 uur NPO2

Let op!
Vanwege uitzendingen rondom de Marathon Rotterdam is Buitenhof te zien op NPO2

De vergeldingsaanval van Iran op Israël heeft voor zover bekend geen dodelijke slachtoffers geëist. Maar is deze openlijke aanval met honderden raketten en drones een kantelpunt? Kan dit leiden tot een nog verdere escalatie in het Midden-Oosten? Een gesprek met correspondent Rob Vreeken en Tweede Kamerleden Ruben Brekelmans (VVD) en Jan Paternotte (D66)

Ondanks de toegenomen geopolitieke onrust met oorlogen in onder meer Oekraïne en Gaza, stijgt de AEX hier naar ongekende hoogte en is de huizenmarkt weer ouderwets oververhit. Geld is er kennelijk nog in overvloed. Maar klopt dat wel? Er moest aan de formatietafel toch 17 miljard gevonden worden? Een analyse van econoom en columnist bij NRC Marike Stellinga en Arnoud Boot, hoogleraar financiële markten. 

Volle schappen en ruime keuze in de supermarkt vinden we normaal, maar weten we nog wel waar ons voedsel vandaan komt? Fotograaf Kadir van Lohuizen onderzocht de wereld achter ons eten en schuift aan over zijn nieuwe serie Food for Thought. 

En de nieuwsfoto is deze keer gekozen door fotograaf Cigdem Yuksel. 

Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.