Buitenhof, zondag 12.10 op NPO1

Herhaling: maandag om 10:00 op NPO2.

Jesse Klaver en het groene regeerakkoord
Dé verrassing afgelopen week in Den Haag was de klimaatparagraaf in het regeerakkoord. “Het groenste ooit”, wordt het al genoemd. In Buitenhof de man die groene politiek tot een speerpunt van zijn beleid heeft gemaakt en afhaakte bij de formatie: GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Anne Faber
De dood van Anne Faber schokt Nederland. De jonge vrouw werd deze week dood gevonden, nadat ze op 29 september spoorloos verdween. De hoofdverdachte: een man die al eerder werd veroordeeld voor een gruwelijke verkrachting van twee meisjes. TBS, behandeling van zedendelinquenten: moet dat anders? Een gesprek met Geert Corstens, voormalig president van de Hoge Raad, en Wineke Smid, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten en gepromoveerd op recidive bij zedendelinquenten.

Directeur Stedelijk onder vuur
Beatrix Ruf, de directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, ligt onder vuur. De directeur zou naast haar baan een BV hebben met een omzet van 437.000 euro. Ook zou zij betaald hebben voor de schenking van een particuliere verzamelaar. Deze berichten komen in een tijd dat de bezoekersaantallen van hét museum voor moderne kunst in Nederland drastisch teruglopen. Over belangenverstrengeling en de rol van de Raad van Toezicht: Felix Rottenberg, voorzitter van de Amsterdamse Kunstraad.

Schuim & As met satiricus en TV-presentator Ikenna Azuike


Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Corinne Hegeman

Heeft u vragen of opmerkingen?

U kunt ons bereiken via redactie@buitenhoftv.nl of via Facebook en Twitter.