Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof, zondag 12:10 uur NPO1

herhaling: zaterdag 09:30 uur NPO2

Na bijna zes maanden onderhandelen is er een onderhandelingsakkoord tussen PVV, NSC, VVD en BBB. ‘Nederland wordt veiliger en de zon gaat weer schijnen’, aldus PVV-partijleider Geert Wilders tijdens de presentatie afgelopen week. Ook politieke nieuwkomer BoerBurgerBeweging is zeer verheugd met ‘de BBBondgenoten’, zoals BBB-partijleider Caroline van der Plas de andere partijen in de persconferentie noemde. In Buitenhof BBB-partijleider Caroline van der Plas en BBB Kamerlid en onderhandelaar Henk Vermeer over de totstandkoming van het akkoord, en hoe ze als outsider belandden in het centrum van de macht.  
 
Het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, lef en trots’ telt 26 pagina’s, hoe haalbaar en betaalbaar is deze overeenkomst? Politiek verslaggever van NRC Lamyae Aharouay en Martin Visser,  journalist van de Financiële Telegraaf schuiven aan.  
 
De aanhoudende studentenprotesten verspreiden zich over het land. Wat betekent dit voor de academische vrijheid? Hierover demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf.  
 
En Ahmed Aboutaleb neemt in het najaar afscheid als burgemeester van Rotterdam. Hoe kijkt hij naar de studentenprotesten in zijn stad? En hoe gaat het met de strijd tegen de toenemende drugscriminaliteit? 

Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.