Buitenhof, zondag 12.10 op NPO1

Stientje van Veldhoven

Stientje van Veldhoven

Herhaling: maandag 10.00 op NPO2

Minister Stientje van Veldhoven
Een paar maanden geleden had nog niemand van PFAS gehoord, maar sinds de bouwers met graafmachines naar het Malieveld toogden, is het een van de bekendste chemische stoffen van dit moment. Minister Stientje van Veldhoven presenteerde vrijdag een nieuwe norm voor de hoeveelheid PFAS in de grond. Gaat de minister de bouw daarmee weer aan de praat krijgen? 

20 jaar voor Desi Bouterse
Op een volkomen onverwacht moment kreeg de Surinaamse president en oud-legerleider Desi Bouterse vrijdag twintig jaar cel opgelegd wegens zijn rol bij de Decembermoorden. Nabestaanden reageerden verheugd. Bouterse, op staatsbezoek in China, zei aangeslagen te zijn en riep zijn aanhangers op rustig te blijven. Komt deze uitspraak als een verrassing? En wat betekent de uitspraak voor Suriname? In Buitenhof een gesprek met Volkskrant-journalist Sheila Sitalsing en documentairemaker Ananta Khemradj.

Vrouwenquotum
Komt er een bindend vrouwenquotum voor de top van beursgenoteerde bedrijven? Het was lang omstreden binnen de Nederlandse politiek. Maar in de week dat er in de Tweede Kamer over het vrouwenquotum gestemd wordt, lijkt er nu een meerderheid te zijn. Is een vrouwenquotum noodzakelijk om meer vrouwen in topfuncties te krijgen? En hoe is het om als vrouw in de top van het bedrijfsleven te werken? In Buitenhof een gesprek met Marry de Gaay Fortman, scheidend voorzitter van topvrouwen.nl en partner bij advocatenkantoor Houthoff.


Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Corinne Hegeman

Heeft u vragen of opmerkingen?

U kunt ons bereiken via redactie@buitenhoftv.nl. Of deel uw mening via Facebook en Twitter.