Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof, elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling maandag 9:30 uur NPO2

Grote ICT-problemen, schandalen bij toeslagen en nijpende personeelstekorten: het imago van de Belastingdienst heeft het de afgelopen jaren zwaar. In Buitenhof Staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst Marnix van Rij.

Provincies, onderhandelaars van het landbouwakkoord, Ministeries, Kamerleden. Iedereen praat met elkaar en wacht op elkaar. Hoe moet het verder met het stikstofbeleid van het kabinet? Aan tafel voorzitter van LTO-Nederland Sjaak van der Tak over hoe de onderhandelingen vorderen. En aansluitend Jaap Smit, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Interprovinciaal Overleg en Esther Ouwehand, fractievoorzitter in de Tweede Kamer voor de Partij van de Dieren, over de bestuurbaarheid van Nederland. 

En elke 25 maart worden de slachtoffers van slavernij en slavenhandel internationaal herdacht. Welke rol spelen musea in het verwerken van ons slavernijverleden? Een gesprek met Hoofd geschiedenis van het Rijksmuseum Valika Smeulders, conservator van het Haags Historisch Museum Valerie Maxime Veenvliet en historicus en nazaat van Surinaams-Hindoestaanse contractarbeiders Ruud Chander.

Presentatie: Maaike Schoon
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.