Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland van politici en CEO’s tot originele denkers en opiniemakers afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Twan Huys en Maaike Schoon.

Buitenhof is een samenwerking van AVROTROS, BNNVARA en VPRO

Buitenhof, elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling maandag 09:30 uur NPO2

Sabotage van gaspijpleidingen in de Oostzee, de annexatie van vier regio’s in Oost-Oekraïne en Poetins speech afgelopen vrijdag zetten de verhoudingen tussen het Westen en Rusland opnieuw op scherp. In Buitenhof live vanuit Moskou NRC-correspondent Eva Cukier over de sfeer in Rusland en in de studio generaal buiten dienst Mart de Kruif en directeur cyber policy van de Stanford University Marietje Schaake over een nieuwe wending van de oorlog in Oekraïne.
Steeds meer burgers en bedrijven voelen de gevolgen van de exploderende inflatie duidelijk in de portemonnee. De nood is hoog en het vertrouwen in de oplossingen is laag. Aan tafel schuift aan FNV-voorzitter en vicevoorzitter van de Sociaal Economische Raad Tuur Elzinga: wie betaalt de rekening?
En de wereldberoemde politicoloog Francis Fukuyama houdt in zijn nieuwe boek wederom een warm pleidooi voor het liberalisme, een systeem dat wereldwijd zowel van links als van rechts onder vuur ligt.
De nieuwsfoto is deze week gekozen door Cigdem Yuksel.

Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.