Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling elke maandag 09:30 NPO2

Nu het kabinet demissionair is, vertimmerde de Tweede Kamer afgelopen week de miljoenennota 2024. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen werden miljarden extra uitgegeven om bestaanszekerheid te garanderen. Bovenop de twee miljard die het kabinet al wilde uittrekken om te voorkomen dat de armoede toeneemt. In Buitenhof vicepremier en demissionair Minister van Sociale Zaken Karien van Gennip.

Tijdens de APB was de Tweede Kamer zeldzaam eensgezind: kamerbreed was de wens iets extra’s te doen aan de bestaanszekerheid die onder druk staat. De grootste verandering was afkomstig van GroenLinks-Pvda in samenwerking met de ChristenUnie. Zij willen het minimumloon een flinke duw omhoog geven. Werkgevers zien grote problemen en wie betaalt de rekening? Aan tafel de fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA en één van de bedenkers van het plan, Jesse Klaver. 
 
Ruim halverwege zijn ambtstermijn ligt de Amerikaanse president Joe Biden zwaarder onder vuur dan ooit. De waarderingscijfers voor de bejaarde president zijn laag, de twijfels over zijn fitheid groot. Een gesprek met journalist Franklin Foer die een boek schreef over de Amerikaanse president, getiteld ‘The Last Politician’.  
 
En van de ene dag op de andere zijn de nieuwe wapenleveranties van Polen aan Oekraïne  stopgezet. Wat is er aan de hand? De Pools-Nederlandse journalist Dore van Duivenbode schuift aan. Zij liep acht maanden mee met de grootste onafhankelijke krant in Polen Gazeta Wyborcza en zag daar van dichtbij hoe de Poolse persvrijheid en democratie op omvallen staan.  
 

Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.