Buitenhof, zondag 23 februari 2020

Het ‘Bloomberg-effect’
Met de fameuze Super Tuesday in aantocht weet Michael Bloomberg de democratische voorverkiezingen in de VS flink op te schudden. Hij geeft meer uit aan tv en social media-advertenties dan enige andere presidentskandidaat in de Amerikaanse politieke geschiedenis. Zijn verkiezingen in de VS steeds meer for sale? In Buitenhof campagnestrateeg van BKB Justin Koornneef en Eelco Bosch van Rosenthal, die voor Nieuwsuur de Amerikaanse verkiezingen volgt.

Henk Otten
Met de hakken over de sloot kwam het handelsakkoord met Canada deze week door de Tweede Kamer. Daarmee is minister Kaag van Buitenlandse Handel er nog niet, want in de Eerste Kamer heeft ze nog geen meerderheid voor CETA. Onder andere de partij van Henk Otten zou het kabinet in de senaat uit de brand kunnen helpen, maar wat wil hij daarvoor terug? Zondag is hij te gast in Buitenhof. 

Joris Luyendijk en Kees van Lede
‘Pessimisme is voor losers’ is de titel van het boek van journalist Joris Luyendijk en voormalig VNO-voorzitter Kees van Lede. Een briefwisseling met een inkijk hoe om te gaan met de onder druk staande en in een bubbel levende elite, het primaat van de aandeelhouder en de oproep aan de VVD van Mark Rutte.

De nieuwsfoto met David van Dam

Presentatie: Natalie Righton
Eindredactie: Corinne Hegeman

Natalie Righton nieuwe presentator Buitenhof

Natalie Righton gaat namens VPRO tot eind van het seizoen Buitenhof presenteren. Righton: “Ik voel mij buitengewoon vereerd om één van de Buitenhof-presentatoren te worden. Een interviewprogramma waar nog alle tijd is voor diepgang en nuance.”

De nieuwe presentator van Buitenhof werkt sinds 2007 voor de Volkskrant. Zij was onder meer Afghanistan-correspondent, politiek verslaggever en Chef Nieuws. Haar werk als Buitenhof-presentator zal zij combineren met onderzoeksjournalistiek voor de Volkskrant. 

Buitenhof is een samenwerkingsverband van VPRO, BNNVARA en AVROTROS en wordt afwisselend gepresenteerd door Natalie Righton, Twan Huys en Pieter Jan Hagens,

Heeft u vragen of opmerkingen?

U kunt ons bereiken via redactie@buitenhoftv.nl. Of deel uw mening via Facebook en Twitter.