Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland, van politici en CEO’s tot originele denkers en opiniemakers afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens en Twan Huys.

Buitenhof is een samenwerking van AVROTROS, BNNVARA en VPRO

Buitenhof elke zondag om 12.10 uur op NPO1

herhaling: maandag 09.30 uur NPO 2

Marcel Levi stond aan het roer van zeventien Londense ziekenhuizen op het hoogtepunt van de Britse coronacrisis. Hoe kijkt hij naar de discussie over bijwerkingen en het vaccinatiebeleid? En hoe ziet hij, als nieuwe voorzitter van de NWO, de toekomst van de wetenschap?  
Welke gevolgen heeft het terugtrekken van de NAVO uit Afghanistan? Daarover zijn oud-ISAF commandant en luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif en politicoloog en journalist Dieuwertje Kuijpers te gast. 
En een gesprek over de duistere kanten van de Nederlandse kunstmarkt waar list, bedrog en het grote geld de dienst uitmaken. Journalisten Arjen Ribbens en Pieter Van Os schreven ‘Tussen kunst en cash’.
De nieuwsfoto is gekozen door Ahmet Polat.
Presentatie: Pieter Jan Hagens

de formatie

In Buitenhof sprak Herman Tjeenk Willink over wat er belangrijk is voor een goede formatie. Welke fouten uit het verleden moeten niet weer gemaakt worden? En hoe kan de democratie in Nederland verbeterd worden?

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.