Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling elke maandag 09:30 NPO2

Elke politicus heeft er de mond vol van: bestaanszekerheid. Ook het demissionaire kabinet Rutte IV trekt de portemonnee om dit probleem aan te pakken, zo blijkt uit de gelekte miljoenennota. In Buitenhof Tweede Kamerlid en kersverse partijleider van Nieuw Sociaal Contract Pieter Omtzigt. Hoe zorg je voor bestaanszekerheid, en wat betekent het eigenlijk?

Het kabinet viel deze zomer en de campagnes zijn in volle gang voor de verkiezingen op 22 november. Tegelijkertijd zijn er grote probleemdossiers die acute aandacht vereisen: stikstof, woningbouw, energiearmoede enzovoort. Is polderen nu belangrijker dan ooit? Kim Putters, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, schuift aan.

Journalisten Jan Tromp en Coen van de Ven behoren tot twee generaties politieke journalisten. Tromp is een ware veteraan en Van de Ven loopt pas twee jaar rond in Den Haag. Hun ervaringen met politici zijn compleet anders. Samen schreven ze het boek Wantrouwen in de wandelgangen.

En de nieuwsfoto is deze week gekozen door fotograaf Ilvy Njiokiktjien.

Presentatie: Pieter Jan Hagens
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.