Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling elke maandag 09:30 NPO2

De Tweede Kamerverkiezingen van 2023 zorgen opnieuw voor een politieke aardverschuiving: welke gevolgen hebben de monsterzeges van NSC en PVV voor een nieuw te vormen Kabinet? In Buitenhof minister van Staat Piet Hein Donner, VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen en politiek verslaggever van NRC Lamyae Aharouay.  
 
Na weken van onderhandelingen ligt er een deal over een gevechtspauze en een uitruil van gevangenen. De eerste Israëli en Palestijnen zijn inmiddels thuis verwelkomd. Hoe gingen de onderhandelaars achter de schermen te werk en hoe groot is de kans op verlenging van de wapenstilstand? Aan tafel voormalig VN gezant Midden-Oosten Robert Serry. Ook een interview met oud-Israëlisch-vredesonderhandelaar Daniel Levy. 
 
En een gesprek met essayist Bas Heijne over George Orwells beroemde Notes on Nationalism. Orwell schreef dit essay in 1945 en recent verscheen opnieuw een Nederlandse vertaling met een inleiding van Heijne. Over de rol van nationalisme. En de vraag of we nog oog hebben voor het belangrijkste wapen: zelfkritiek. 

Presentatie: Tim de Wit
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.