En: Otto Fricke, Marc Leijendekker, Han ten Broeke, Eric van der Burg, Stephan van Baarle, Margriet Brandsma

Deze week in Buitenhof

De verliezers van Rotterdam en Amsterdam

De patstelling is doorbroken: na maandenlange, uiterst moeizame onderhandelingen lijkt het erop dat Rotterdam een nieuw college heeft. Net als in Amsterdam krijgt de Maasstad een coalitie waarin grote partijen buiten de boot vallen. In Rotterdam staan Leefbaar, veruit de grootste partij, en DENK, de grootste winnaar, aan de zijlijn. In Amsterdam heeft de VVD het nakijken met de vorming van een 'kneiter-links' college. Hoe representatief is het bestuur in deze steden? In Buitenhof een gesprek met Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Stephan van Baarle, fractievoorzitter DENK Rotterdam, en Eric van der Burg, fractievoorzitter VVD Amsterdam.

Strategie t.a.v. Rusland

 De wereldleiders worstelen dit weekeinde met de prangende vraag of Rusland weer moet worden toegelaten tot de G7. Nog altijd ligt de bezetting van de Krim vers in het geheugen. Nederland heeft een diepgaand conflict met Rusland over het neerschieten van- en het onderzoek naar de ramp met de MH17. Wat voor strategie moet het Westen tegen de Russen voeren? Europa is verdeeld, want de Italianen onderhouden van oudsher warme banden met de Russen. En de nieuwe regering Conte wil verdere toenadering tot Moskou. Een discussie tussen Italië-redacteur Marc Leijendekker (NRC Handelsblad), het Duitse FDP-Bondsdaglid Otto Fricke en VVD-Tweede Kamerlid en Ruslanddeskundige Han ten Broeke.

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met oud-Duitslandcorrespondent voor de NOS Margriet Brandsma.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

 

 

 

Beluister de podcast van Buitenhof op 10 juni hier.

Buitenhof podcast: Strategie t.a.v. Rusland

Blijf op de hoogte