En: Eijk de Mol van Otterloo, Rose-Marie de Mol van Otterloo, Ron Meyer, Margriet Brandsma

Deze week in Buitenhof

Jesse Klaver en de bankiers

Deze week werd bekend gemaakt dat ING-topman Ralph Hamers een loonsverhoging krijgt van maar liefst 50%, van 2 naar 3 miljoen euro. Heel Nederland spreekt er schande van. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Jeroen van der Veer is naar de Tweede Kamer geroepen voor een hoorzitting. Jesse Klaver was eerder snoeihard over de hoge beloningen van bankiers. “Ik wil niet weten in wat voor universum u eigenlijk leeft,” zei hij tegen Rik van Slingelandt, de voormalige president-commissaris van ABN AMRO. Wat kan de politiek eigenlijk aan de hoge salarissen van bankiers doen?

Eijk en Rose-Marie de Mol van Otterloo

Al decennia is hun grootste liefhebberij het verzamelen van 17e-eeuwse Nederlandse en Vlaamse schilderkunst: het echtpaar Eijk en Rose-Marie de Mol van Otterloo. Al 50 jaar wonen ze in de Verenigde Staten. Onlangs besloot het echtpaar hun privécollectie - de grootste ter wereld - te schenken aan het Museum of Fine Arts in Boston. Een gesprek over liefdadigheid en fascinatie voor de kunst.

Ron Meyer

Ron Meyer, voorzitter van de SP, wil zijn partij klaarstomen voor een nieuwe generatie. Hij legde zijn oor te luister bij 100 intellectuelen en een miljoen Nederlanders. Later dit voorjaar publiceert hij een boek over zijn rondgang. Sleutelwoorden daarbij zijn gemeenschap, individualisme en overheid.

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met journalist en oud-Duitslandcorrespondent Margriet Brandsma.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie over onder meer de spoedwet van Klaver op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte