En: Wiebe Draijer, Dalilla Hermans, Herman Vuijsje, Ferry Mingelen, Ann Demeester

Deze week in Buitenhof

Herman Van Rompuy

Geen memoires, maar Anti-memoires: zo heeft oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zijn laatste boek genoemd. Geen herinneringen, maar levenslessen die hij tijdens zijn indrukwekkende loopbaan heeft opgedaan. Hij was niet alleen de eerste ‘president’ van Europa, maar ook premier van België en minister van Begroting aldaar. Welke lessen heeft hij in de politiek geleerd? Hoe verklaart hij de aantrekkingskracht van het populisme? En hoe kijkt hij naar de Brexit? In Buitenhof: een gesprek met Herman Van Rompuy. 

Lessen uit de crisis

Tien jaar na het begin van de financiële crisis blijven de schandalen zich opstapelen: witwaspraktijken en een recordboete bij ING, een miljardenfraude met dividendbelasting in verschillende Europese landen, een schikking van bijna 300 miljoen euro in een witwaszaak van een Rabo-dochter in Amerika. Hebben banken eigenlijk wel wat geleerd van de crisis? We praten daarover met Rabobank-topman Wiebe Draijer.

Zwartkijkers

Zwart-witpredikers zijn zwartkijkers: volgens publicist Herman Vuijsje is er sprake van overdrijving en generalisering als het gaat om het verschil tussen zwart en wit. Over zijn boek Zwartkijkers gaat hij in discussie met de Vlaamse schrijver en columnist Dalilla Hermans.

Column Ferry Mingelen

Politiek journalist Ferry Mingelen leest een column over het kinderpardon.

Schuim en As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte