En: Prins Constantijn, Hubert Smeets, Jeroen Smit

Deze week in Buitenhof

Minister van Defensie Ank Bijleveld

Amerika vuurde vrijdagnacht raketten af op Syrië ter vergelding van het gebruik van gifgas door Assad. Minister Ank Bijleveld (CDA) reisde deze week naar Washington om met haar Amerikaanse collega Mattis te overleggen over de crisis rond Syrië, de missie in Afghanistan en de Russische dreiging. De Amerikanen willen vooral weten of Nederland zijn door de NAVO verplichte tweeprocentnorm gaat halen. Een gesprek over oorlog rond Syrië, militaire dreigingen en verplichtingen, en haar eigen nieuwe Defensienota.

Hubert Smeets

‘De Koude Oorlog is terug van weggeweest. En ditmaal in een ergere vorm.’ Met deze woorden opende secretaris-generaal van de VN, António Guterres, afgelopen week een vergadering. De vergeldingsactie van de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië op Syrische doelen van vrijdagavond leidde tot de waarschuwing van Rusland dat ‘dergelijke acties niet zonder consequenties zullen blijven.’ Ruslandkenner Hubert Smeets keerde gisteravond terug uit Moskou.

Prins Constantijn

Nederland kan Silicon Valley overvleugelen, aldus Prins Constantijn. Als Special Envoy voor de StartupDelta werkt de prins sinds medio 2016 aan een beter ondernemersklimaat voor startende tech-bedrijven. Wat moet er veranderen, wil Nederland kunnen concurreren met succesvolle startups in China en de VS? En wat kan Nederland leren van het schandaal rondom Facebook?

Schuim & As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte