En: Corinne Ellemeet, Koen Petersen, Ties Dams, Guido de Wert, Ann Demeester

Deze week in Buitenhof

Genetische manipulatie

Opzienbarend nieuws deze week: de Chinese wetenschapper Jiankui He zou twee baby’s genetisch hebben gemanipuleerd. Door zijn ingrijpen zijn tweeling Lulu en Nana resistent tegen Hiv, zo meldde He op een congres in Hong Kong. De wetenschap reageerde geschrokken en verontwaardigd. Maar wat is er eigenlijk op tegen? Kondigt deze doorbraak een nieuw tijdperk aan, waarin volop wordt geëxperimenteerd met de verbetering van de mens? In Buitenhof een gesprek met Guido de Wert, hoogleraar Biomedische Ethiek aan Maastricht University en zojuist teruggekeerd uit Hong Kong, en Corinne Ellemeet, Tweede Kamerlid voor GroenLinks.

Trump en Xi Jinping

Verder kijken we in Buitenhof terug op de ontmoeting tussen president Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping van zaterdagavond, na afloop van de top van de G20 in Buenos Aires. Is het ze gelukt het oplopende handelsconflict tussen beide grootmachten te bezweren? In de studio: de auteur van de recente biografie van Xi Jinping, Ties Dams, en Amerika-deskundige Koen Petersen.

Alex Brenninkmeijer

En we hebben een gesprek met oud-ombudsman en lid van de Europese Rekenkamer Alex Brenninkmeijer over media, politieke verruwing en leiderschap.

Buitenlandse kranten

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte