En: Kees Vendrik, Jan Boone, Esther van Fenema, Christiaan Vinkers, Witte Hoogendijk, Margriet Brandsma

Deze week in Buitenhof

Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk

Een unicum binnen de katholieke kerk: een hoge functionaris, aartsbisschop Viganò, die paus Franciscus oproept om af te treden omdat de paus zou hebben weggekeken bij een Amerikaanse misbruikzaak. De zaak staat niet op zichzelf. In Buitenhof een gesprek met advocaat Jan Boone over de juridische implicaties.

Tien jaar na het begin van de financiële crisis

Jeroen Dijsselbloem, voormalig PvdA-minister van Financiën, schreef een boek waarin hij terugkijkt op de eurocrisis. Wat zijn de lessen die we uit die crisis kunnen trekken? En zijn we nu minder kwetsbaar  voor een eventuele nieuwe crisis? Hij gaat daarover in gesprek met oud-Tweede Kamerlid Kees Vendrik (GroenLinks), tegenwoordig hoofdeconoom bij de Triodos Bank.

De burn-out-epidemie

Eén op de zeven werknemers kampt met burn-outklachten. Wordt Nederland steeds zieker? Of wordt de diagnose te makkelijk gesteld? In Buitenhof een debat tussen Witte Hoogendijk, hoogleraar psychiatrie aan het Erasmus MC, Esther van Fenema, psychiater aan het LUMC, en Christiaan Vinkers, psychiater aan het UMC Amsterdam.

Schuim en As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim en As, deze week met oud-Duitslandcorrespondent Margriet Brandsma.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte