En: Bart van Breukelen, Paulus Jansen, Hadjar Benmiloud, Lotte Schipper, Joost de Vries, Remieg Aerts, Sandra Phlippen

Deze week in Buitenhof

Bouwen in het groen of in de stad

In twaalf jaar tijd zijn er een miljoen nieuwe woningen nodig. Waar gaan we die woningen bouwen? In de stad of toch in het groen? Een groep projectontwikkelaars pleit voor het laatste. In Buitenhof een debat tussen Bart van Breukelen, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM), en Paulus Jansen, wethouder wonen van de gemeente Utrecht.

Millennials

Millennials: jongeren die tussen 1980 en 2000 geboren zijn worden gezien als individualistische smartphone-zombies. Tegelijkertijd is hun toekomstperspectief niet rooskleurig, omdat ze armer dan hun ouders zullen zijn. Hoe zit het met het engagement van deze groep? En hebben jonge mensen nog vertrouwen in de politiek? Een gesprek tussen drie generatiegenoten: Hadjar Benmiloud, oprichter van het feministisch platform Vileine, Lotte Schipper, voorzitter van het CDJA, en Joost de Vries, schrijver en journalist bij De Groene Amsterdammer.

Thorbecke wil het

Johan Rudolph Thorbecke is een Nederlandse politicus en wetenschapper die een onuitwisbare invloed gehad heeft op ons staatsbestel. De grondwet, de kieswet, de gemeentewet en de wet op de parlementaire enquête zijn door hem tot stand gekomen. Remieg Aerts, hoogleraar Nederlandse en Politieke Geschiedenis, schreef de biografie 'Thorbecke wil het'.

Column: Sheila Sitalsing

Aan het begin van de uitzending leest Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing een column over de actualiteit.

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met Sandra Phlippen.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte