En: Gerdi Verbeet, Dick Benschop, Wim van de Donk, Hans de Boer, Jeroen Smit

Deze week in Buitenhof

Wim Kok

Oud-premier Wim Kok is zaterdagmiddag in Amsterdam overleden. Hij werd tachtig jaar. Van 1994 tot 2002 was hij namens de PvdA premier van de kabinetten Paars I en Paars II. Over zijn leven en politieke loopbaan spreken we in Buitenhof met Jan Peter Balkenende, oud-premier voor het CDA, Gerdi Verbeet, oud-Kamervoorzitter namens de PvdA en Dick Benschop, vertrouweling en oud-staatssecretaris namens de PvdA in het kabinet Paars II.
N.B. het onderwerp over Saoedi-Arabië en de column van Ferry Mingelen zullen komen te vervallen.

Ondermijning

Een burgemeester die een vuurwapen op zich gericht krijgt, een gemeentehuis dat in vlammen op gaat, drugsafval dat op grote schaal wordt gedumpt. Het onderduiken van burgemeester Jos Wienen van Haarlem is het laatste in een lange reeks van incidenten. Is het tij nog te keren? In Buitenhof een gesprek hierover met Wim van de Donk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant.

Hans de Boer

Het afschaffen van de dividendbelasting is sinds deze week definitief van de baan. Maar de relatie tussen de top van het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving is verstoord. Ook premier Rutte vindt dat het beter moet. In Buitenhof: de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer. Wat doet hij om die relatie te verbeteren? En wat zijn de lessen die hij van de afgelopen periode heeft geleerd?

Schuim en As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Buitenhof podcast: Wim Kok (1938-2018)

Blijf op de hoogte