En: Paul Scheffer, Leo Lucassen, Lisa de Leeuw, Splinter Chabot, Lotte Schipper, Hella Hueck

Deze week in Buitenhof

Gerrit van der Burg

Er moet meer geld naar de bestrijding van cybercrime en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend. Is het voldoende? Wat moet je beginnen met de nieuwe generatie criminelen, die zich nergens meer iets van aantrekt? En hoe is de megaschikking met ING tot stand te komen? In Buitenhof: een gesprek met Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal.

Bevolkingsgroei

Als er niets gebeurt, wonen hier in 2060 20 miljoen mensen. Wanneer is Nederland te vol? Deze vraag is niet langer taboe binnen de politiek. Premier Rutte kondigde afgelopen vrijdag een onderzoek aan naar de bevolkingsgroei in Nederland. Is die bevolkingsgroei te beïnvloeden en hoe moet je dat doen? In Buitenhof: een debat tussen Paul Scheffer, hoogleraar Europese studies en schrijver van 'De vorm van vrijheid', en Leo Lucassen, directeur van het IISG en schrijver van 'Vijf eeuwen migratie', i.s.m. Jan Lucassen.

De APB

Hoe kijken de voorzitters van de jongerenorganisaties van het CDA, de VVD en de SP terug op de Algemene Politieke Beschouwingen? Wat vinden zij van de soms ongekend harde en persoonlijke toon die daar werd aangeslagen? In de studio: Lisa de Leeuw van ROOD, de jongerenafdeling van de SP, Splinter Chabot van de JOVD en Lotte Schipper van het CDJA.

Schuim en As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte