En: Geerten Waling, Marielys Roos, Marcelle Hendrickx, Corinne Ellemeet, Arthur Alderliesten, Tom-Jan Meeus

Deze week in Buitenhof

Staatssecretaris Menno Snel

Nederland wil af van het slechte imago als belastingparadijs. Staatssecretaris van Financiën Menno Snel presenteerde vrijdag een plan om belastingontwijking aan te pakken. Wat staat er in zijn plannen? En betekenen die het einde van brievenbusfirma’s? In Buitenhof een gesprek met de staatssecretaris van Financiën, Menno Snel.

Het functioneren van de gemeenteraad

De nieuwsberichten over vertrekkende burgemeesters en wethouders met integriteitsproblemen volgen elkaar op. En dat met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Staat het functioneren van de lokale democratie op het spel? In Buitenhof een gesprek met Geerten Waling, historicus aan de Universiteit Leiden, Marielys Roos, gemeenteraadslid in Bloemendaal - beiden schreven onlangs een boek waarin ze hun zorgen uiten over het functioneren van de gemeenteraad - en Marcelle Hendrickx, wethouder voor D66 in Tilburg.

De abortuspil

De abortuspil is terug op de politieke agenda. Onder druk van CDA en ChristenUnie kwam er geen vervolg op het wetsvoorstel van oud–minister Schippers in het nieuwe regeerakkoord. Corinne de Jonge van Ellemeet (GroenLinks) diende deze week een initiatiefwet in. Ze wil dat huisartsen de abortuspil kunnen verstrekken. Arthur Alderliesten van de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK) gruwelt van dit voorstel en hoopt op standvastigheid van de christelijke partijen. Een debat over een controversiële pil.

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met NRC-columnist Tom-Jan Meeus over conservatief-rechts Amerika en de fake news-crisis.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte