En: Hans Wiegel, Tom van der Meer, Geerten Waling, Sheila Sitalsing, Jeroen Smit

Deze week in Buitenhof

Column

Een gesproken column van Sheila Sitalsing over de gemeenteraadsverkiezingen.

Na de verkiezingen

Nooit eerder deden de lokale partijen het zo goed bij gemeenteraadsverkiezingen. Hoogleraar politicologie Tom van der Meer,  historicus Geerten Waling en VVD-prominent Hans Wiegel gaan op zoek naar de aantrekkingskracht van die lokale partijen. Ze analyseren dieper achterliggende trends en onderstromen en de problemen van de traditionele partijen. Maar ook: waarom scoren juist Denk en GroenLinks zo goed? Het trio bespreekt ook uitvoerig de gevolgen van de tegenstem voor de inlichtingenwet en het (mogelijke) afscheid van het referendum.

Ian Buruma over het Japan van Vincent van Gogh

Ian Buruma, hoofdredacteur van The New York Review of Books, over Van Gogh en Japan. Afgelopen week opende Koning Willem Alexander in het Van Gogh Museum in Amsterdam een grote internationale tentoonstelling over de invloed van de Japanse kunst op het werk van Vincent van Gogh. De schilder was gefascineerd door Japan, kocht honderden Japanse prenten, bestudeerde ze tot in detail, kopieerde Japanse kunst en maakte zich de Japanse stijl eigen. Aan de hand van Van Gogh een gesprek met Japanoloog Buruma, over de verhouding tussen de Westerse en Oosterse cultuur aan het eind van de twintigste eeuw.

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met publicist Jeroen Smit.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Buitenhof podcast: Na de verkiezingen

Blijf op de hoogte