En: Martin van Rijn, Jaap Maljers, Laila al-Zwaini, Margriet Brandsma

Deze week in Buitenhof

Toekomst van onze ziekenhuizen

Twee ziekenhuizen failliet in één week. Als gevolg worden operaties geannuleerd, patiënten overgeplaatst en gaan tweeduizend banen verloren. Gaat dit met meer ziekenhuizen gebeuren? Wat is er op tegen om langer te reizen voor betere zorg? Blijft specialistische zorg in de toekomst toegankelijk voor iedereen? In Buitenhof: Martin van Rijn, voorzitter van de ziekenhuisgroep Reinier Haga Groep en oud-staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Jaap Maljers, zorgondernemer.

Afscheidsinterview met Piet Hein Donner

Jarenlang was hij minister van Justitie en later van Sociale Zaken. Sinds 2011 is Piet Hein Donner vicepresident van de Raad van State. Vanuit dit hoge college van staat beoordeelde hij nieuwe wetten en gaf hij de regering (on-)gevraagd advies over een breed scala van onderwerpen. Aanstaande woensdag zwaait hij af. Hoe kijkt hij terug op deze bijzondere periode? Zijn we wel zuinig genoeg op onze traditionele instituties en democratische verworvenheden? En ziet hij ruimte voor staatsrechtelijke vernieuwing?

Burgeroorlog Jemen

Mark Lowcock, verantwoordelijk voor humanitaire hulp bij de Verenigde Naties, luidt de noodklok voor een hongersnood van ongekende omvang in Jemen. Ook door de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi is de oorlog in Jemen opnieuw onder de aandacht gekomen. Wat is er in Jemen aan de hand? En welke rol speelt Saoedi-Arabië in deze oorlog? In Buitenhof een gesprek met arabist en jurist Laila al-Zwaini, die jarenlang in Jemen heeft gewoond.

Schuim en As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte