En: Esther Voet, Han Busker, Helma Lodders, Jantien de Boer, Margriet Brandsma

Deze week in Buitenhof

Herdenken en vieren

Gerdi Verbeet, voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei, en Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad, analyseren de betekenis van 4 en 5 mei, juist in een tijd dat er in Europa sprake is van opkomend antisemitisme.

Han Busker

1 mei is de Dag van de Arbeid: een feestdag voor de arbeidersbeweging. Maar is er wel reden tot feest? Want hoewel het Nederland economisch voor de wind gaat, stijgen de inkomens nauwelijks en rukt het flexwerk onverminderd op. Gaat het de vakbeweging lukken om een vuist te maken en de race naar beneden te stoppen? In Buitenhof een gesprek met Han Busker, voorzitter van de FNV.

Landschapspijn

‘Een industrielandschap met betongras voor turbokoeien waarin geen grutto, geen scholekster of geen kievit meer te vinden is,’ zo omschrijft Jantien de Boer het Nederlandse platteland in haar pamflet Landschapspijn. Al jaren zijn onze Nederlandse boeren en tuinders, na de Verenigde Staten, tweede voedselexporteur van de wereld. Over de toekomst van het landschap een debat tussen Helma Lodders, Tweede Kamerlid voor de VVD, en Jantien de Boer, schrijver en journalist.

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met oud-Duitslandcorrespondent Margriet Brandsma.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte