En: Peter Wilson, Roger Ross Williams, Reinier van Dantzig, Gert Jan Geling, Sheila Sitalsing, Eveline Rethmeier

Deze week in Buitenhof

Column

Sheila Sitalsing leest een column over D66 en Alexander Pechtold.

Ingrid van Engelshoven

Een gesprek met onderwijsminister Ingrid van Engelshoven, over het aftreden van Alexander Pechtold als partijleider van D66. En: moet er iets gebeuren aan de toevloed van buitenlandse studenten aan Nederlandse universiteiten?

D66

Gisteravond maakte Alexander Pechtold zijn aftreden als partijleider van D66 bekend. Hoe moet het verder met de partij, die maar niet uit het dal klimt? Reinier van Dantzig, fractievoorzitter D66 Amsterdam, en Gert Jan Geling, voorzitter van de thema-afdeling Samenleven, Migratie en Asiel van D66, schuiven aan om over de toekomst van de partij te praten.

Arrestatie Russische spionnen

De ongekend openhartige persconferentie over de arrestatie van vier Russische spionnen eerder dit jaar in Den Haag was wereldnieuws. In Buitenhof praten we met de Britse ambassadeur, Peter Wilson, over de achtergronden van de gezamenlijke operatie van Nederlandse en Britse veiligheidsdiensten.

American Jail

Nadat zijn beste vriend van de middelbare school zelfmoord heeft gepleegd, gaat de Amerikaanse regisseur en Oscarwinnaar Roger Ross Williams terug naar zijn geboorteplaats. Bijna al zijn vrienden van vroeger blijken in de gevangenis te hebben gezeten of zitten daar nu nog steeds. Waarom is het leven van Williams zo anders is gelopen dan dat van zijn vrienden? In de documentaire American Jail gaat Williams op onderzoek uit. Hij houdt daarbij het Amerikaanse gevangenissysteem kritisch tegen het licht. In Buitenhof vertelt Williams over de uitzichtloze carrousel waar vooral zwarte Amerikanen in terecht zijn gekomen.

Schuim en As

RTL-correspondent Eveline Rethmeier las de Italiaanse kranten. Over de oplopende spanning tussen Brussel en Rome naar aanleiding van de begroting van het nieuwe rechts-populistische kabinet.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Buitenhof podcast: Pechtold treedt af

Blijf op de hoogte