En: Harry Garretsen, Ancilla van de Leest, Philip Huff, Jens van Tricht, Ann Demeester

Deze week in Buitenhof

Handelsoorlog tussen VS en China

America First! De gevleugelde woorden van president Trump lijken waarheid te worden. Er is sprake van een domino-effect van importheffingen die de VS en China elkaar opleggen. Staat de wereld nu aan de vooravond van een handelsoorlog? Of kunnen protectionistische maatregelen ook positieve effecten hebben? Marietje Schaake (D66), lid van het Europees Parlement, in gesprek met Harry Garretsen, hoogleraar Internationale economie.

Facebook

Het schandaal rond Cambridge Analytica blijft Facebook achtervolgen. Data van miljoenen mensen worden massaal gebruikt om te manipuleren. Niet alleen in commerciële, maar ook in politieke zin. Is er met Facebook een monster gecreëerd dat niet meer te beteugelen is? Moet de overheid ingrijpen? En wat kunnen mensen zelf doen? In Buitenhof een gesprek met technologie- en privacy-expert Ancilla van de Leest.

De emancipatie van de man

De mannen en hun privileges staan na Me Too onder druk. Hoe ziet de nieuwe mannelijkheid eruit? In Buitenhof schrijver Philip Huff en Jens van Tricht, oprichter en directeur-bestuurder van Emancipator, een organisatie die mannenemancipatie bevordert.

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte