En: Damiaan Denys, Steven Pleiter, Marco Pastors, Jan Boelhouwer, Wil Houben, Remieg Aerts, Tom-Jan Meeus

Deze week in Buitenhof

Cora van Nieuwenhuizen

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat staat voor lastige keuzes. Zij moet als minister oog hebben voor de grote belangen van de luchtvaartsector. Anderzijds luidt de milieubeweging harder dan ooit de noodklok: de luchtvaartsector moet echt snel duurzamer worden. Hoe gaat het haar lukken het milieuvraagstuk in de luchtvaart beheersbaarder te maken en wat voor kosten zijn daarmee gemoeid?

Euthanasie in de psychiatrie

De Levenseindekliniek handelde 'onzorgvuldig' bij de euthanasie van twee psychiatrische patiënten. Tot dat oordeel kwamen de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie de afgelopen week. De psychiatrie worstelt met de euthanasie van psychiatrische patiënten. Want wanneer is behandeling niet langer zinvol en wordt het psychisch lijden uitzichtloos? Binnen de wereld van psychiaters wordt hier verschillend over gedacht. In Buitenhof een gesprek met Steven Pleiter, directeur van de Levenseindekliniek, en Damiaan Denys, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Psychiaters (NVvP).

Ondermijning

Burgemeesters die worden bedreigd, een gemeentehuis dat in vlammen opgaat en criminelen die infiltreren in het lokale bestuur: de neveneffecten van onze wereldhandel in drugs lopen de spuigaten uit. Ook België heeft onder de Nederlandse drugscriminaliteit te lijden. Deze week beschreef de Antwerpse burgemeester Bart De Wever hoe de Nederlandse cocaïnehandel zijn stad in de greep heeft. In Buitenhof een gesprek met drie bestuurders: Marco Pastors, directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid, Jan Boelhouwer, burgemeester van Gilze en Rijen, en Wil Houben, burgemeester van Voerendaal.

Column: Remieg Aerts

Hoogleraar Nederlandse en politieke geschiedenis Remieg Aerts (UvA) leest een column over het persoonlijke als politiek.

Schuim en As

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte