Deze week in Buitenhof

Verkiezingsdebat Buma-Asscher

De campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn dit weekend definitief begonnen. En dus staan regeringspartij CDA en oppositiepartij PvdA opnieuw tegenover elkaar, over onderwijs, werken, banen en de toekomst van Nederland. In Buitenhof: een debat tussen CDA-leider Sybrand Buma en PvdA-voorman Lodewijk Asscher.

Francis Fukuyama

De Amerikaanse filosoof en politicoloog Francis Fukuyama schreef begin jaren negentig het wereldberoemde boek The End of History, waarin hij de overwinning van de liberale wereldorde voorspelde. Hij komt daarop terug in zijn nieuwe boek Identity, over identiteitspolitiek.

Henriëtte Prast

Henriëtte Prast zat de afgelopen vier jaar in de Eerste Kamer voor D66. Uit onvrede over de opvattingen van haar partij over dierenwelzijn stapte ze onlangs over naar de Partij voor de Dieren. Ze staat nu voor die partij op de lijst voor de Eerste Kamer. In Buitenhof legt ze uit hoe dat is gegaan.

Column

Zuid-Europacorrespondent Eveline Rethmeier over de anti-Europese koers van de Hongaarse premier Viktor Orbán.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte