Deze week in Buitenhof

Revolte in de ECB

Scheidend ECB-president Mario Draghi kwam deze week met een big bang om de Europese economie opnieuw te stimuleren: de rente wordt nog verder verlaagd en ook de geldkraan gaat weer open. Daarmee veroorzaakte Draghi openlijk ruzie binnen zijn bestuur. Naast de centrale bankiers uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Estland nam ook DNB-president Klaas Knot op ongebruikelijk harde toon afstand van de voorgestelde maatregelen. Wat wil Draghi met zijn maatregelen bereiken? En wat betekent dit voor de eurozone? In Buitenhof een gesprek met hoogleraar Financiële markten Arnoud Boot.

Pieter Heerma

Er zijn maar weinig mensen geboren als politicus, maar bij Pieter Heerma was dit duidelijk wel het geval. Zijn wieg stond in een Amsterdams CDA-gezin. Zijn allereerste werkplek was bij de CDA-fractie. Toch was de nieuwe fractievoorzitter van de christendemocraten tot nu toe relatief onzichtbaar. Op de zondag voor Prinsjesdag licht hij bij Buitenhof voor de eerste keer uitgebreid toe hoe hij naar de koers van zijn partij kijkt.

De opmars van de cybercrime

‘Het is oorlog, maar niemand die het ziet’, geschreven door Volkskrant-journalist Huib Modderkolk, laat een wereld zien waar een enkeling maar het fijne van weet. Digitale spionage tussen landen en bedrijven en bij burgers is echter diep in onze samenleving verankerd. En Nederland speelt in dat veld een belangrijke rol. Wat staat ons te wachten? Een debat met Huib Modderkolk, Frank Groenewegen van Fox-IT en Inge Philips, partner bij Deloitte.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte