Deze week in Buitenhof

Afscheidsinterview met Sybrand Buma

In Buitenhof: een uitgebreid afscheidsinterview met CDA-leider Sybrand Buma. Hoe kijkt hij terug op zijn politieke carrière? Maakt hij zich zorgen over de verruwing van de politiek en de opkomst van populistische partijen? En hoe ziet hij zijn toekomst als burgemeester van Leeuwarden?

Europese verkiezingen

Aan de vooravond van de Europese verkiezingen op 23 mei hebben we een gesprek met NRC-columnist Caroline de Gruyter en hoogleraar Politieke communicatie Claes de Vreese. Hoe zit het met het vertrouwen van de kiezers in Europa, wordt het debat over Europa overschaduwd door de flanken en wie wil eigenlijk een Nexit?

Kwaliteit van de wetenschap

We hebben te veel vertrouwen in de wetenschap. Dat schrijft Rosanne Hertzberger in haar boek Het grote niets. De kwaliteit van het onderzoek rammelt en wetenschap heeft de rol van religie overgenomen. In Buitenhof gaat Hertzberger in debat met de president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Wim van Saarloos.

Column

Publicist Jeroen Smit leest een column over onze welvaart en de broeikasgas-voetafdruk van de Nederlander.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte