En: Ivo Daalder, Suse van Kleef, Tom de Bruijn

Deze week in Buitenhof

Feike Sijbesma

Hij is door de Volkskrant uitgeroepen tot de machtigste man van Nederland: Feike Sijbesma, CEO van DSM. In Buitenhof praat hij over het klimaatakkoord en wat de industrie in zijn ogen kan- en moet doen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. En hoe staat hij tegenover het oprukkend populisme in de wereld? Dat is tevens het thema van het seminar dat Sijbesma organiseert tijdens de top van wereldleiders in Davos.

Trumps buitenlandbeleid

Met Ivo Daalder, voormalig NAVO-ambassadeur van de Verenigde Staten onder Obama, hebben we een gesprek over het buitenlandbeleid van president Trump. Hoe serieus is zijn voornemen om uit de NAVO te stappen? En wat zijn de gevolgen daarvan voor Europa?

Brexit

En in Buitenhof een discussie over de politieke chaos in het Verenigd Koninkrijk, nadat het Britse Lagerhuis de deal, die minister president May sloot met Europa, weg heeft gestemd. In de studio: de voormalig permanent vertegenwoordiger van Nederland in de EU, Tom de Bruijn, en correspondent Suse van Kleef. Wat gaat er nu gebeuren? Zullen de Britten een nieuw akkoord proberen te sluiten, of gaat het de kant op van een no deal-vertrek uit Europa?

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte