Deze week in Buitenhof

Brexit

Een historische dag zaterdag in het Britse Lagerhuis, door de Britse media ook wel tot Super Saturday gedoopt. Voor het eerst sinds de Falklandoorlog zijn de leden van het Lagerhuis op een zaterdag bij elkaar om te stemmen over Johnsons Brexit-deal. In Buitenhof een gesprek over de toekomst met Brexit-rapporteur van de Tweede Kamer Pieter Omtzigt en hoogleraar Politiek gedrag in Europa Catherine de Vries.

Stikstofcrisis: hoe verder?

Trekkers op het Malieveld, voor de provinciehuizen en het RIVM: de stikstofcrisis lijkt deze week verre van beslecht. Integendeel, de onenigheid over zowel de stikstofmetingen als het hierop baseren van beleid lijkt alleen maar te zijn toegenomen, zowel in politiek Den Haag als daarbuiten. Hoe kan Nederland nu nog snel van het ‘stikstofslot’ af? In Buitenhof: hoogleraar Integrale Stikstofstudies Jan Willem Erisman, die het RIVM-meetmodel hielp ontwikkelen. En gedeputeerde van Friesland Johannes Kramer, de eerste provinciebestuurder die oog in oog stond met zijn woedende boeren en besloot aan hen toe te geven.

'De kunst van het ongelukkig zijn'

‘Streven naar geluk als doel van het leven is een vergissing.’ In zijn nieuwe boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ stelt de Belgische psychiater Dirk De Wachter de vraag: wat is geluk, hoe kunnen we dit bereiken en moeten we dit willen bereiken?

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte