Deze week in Buitenhof

Aanslag in Utrecht

Wat doe je als burgemeester als er een terroristische aanslag in je stad wordt gepleegd? Hoe houd je juiste en onjuiste informatie uit elkaar? Wat vertel je wel en wat niet? In Buitenhof: burgemeester van Utrecht Jan van Zanen over een bewogen week.

Huawei

Als Nederland voor de aanleg van een 5G-netwerk in zee gaat met het Chinese tech-bedrijf Huawei, brengt dat onacceptabele veiligheidsrisico’s met zich mee, waarschuwt ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland Pete Hoekstra. Kunnen we de overstap naar supersnel internet maken zonder de Chinese tech-gigant? Is Huawei echt zo gevaarlijk? Of wordt Europa pion in de machtsstrijd tussen de VS en China? In Buitenhof: Pete Hoekstra, ambassadeur van de VS in Nederland.

Verkiezingsoverwinning FvD

Wat zijn de gevolgen van de enorme verkiezingsoverwinning van Forum voor Democratie? Gaat het kabinet zaken doen met Forum? Wil de partij dat? En hoe gaat het verder in de provincies waar ze de grootste partij zijn geworden? Te gast zijn hoogleraar politicologie Tom van der Meer, raadslid voor Leefbaar Rotterdam Tanya Hoogwerf en priester en auteur Antoine Bodar.

Column

Politiek commentator Ferry Mingelen leest een column over Forum voor Democratie.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte