Deze week in Buitenhof

Sigrid Kaag

Sigrid Kaag is nu twee jaar minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. We spreken haar over CETA, het handelsverdrag met Canada. Het wordt haar eerste politieke proeve, want de helft van de Europese landen heeft al met het handelsverdrag ingestemd, maar Kaag heeft nog geen meerderheid in de Eerste Kamer. 

Europa en de stikstofcrisis

De 'stikstofcrisis' drukt ons met de neus op de feiten: het Nederlandse milieubeleid voldoet niet aan de Europese richtlijnen en moet drastisch op de schop. Maar hoe? In Buitenhof Hans Bruyninckx, de man die als directeur van het Europees Milieuagentschap waakt over precies dat Europese milieubeleid waar het kabinet het nu zo moeilijk mee heeft. Wat zijn de grootste pijnpunten voor Nederland en hoe moeten we onze uitstoot nu écht gaan beteugelen?

Babyboomer versus Ok boomer

‘Ok, boomer.’ Met deze woorden laten jongeren aan babyboomers weten dat ze niet meer naar hen willen luisteren. Wat begon als een online grapje, is inmiddels zelfs tot nationale parlementen doorgedrongen. Is het alleen een gevatte reactie of legt het een breder gevoel van maatschappelijke onvrede onder jongeren bloot? In Buitenhof een gesprek met schrijver Philip Huff, historicus Geerten Waling en NRC-redacteur Floor Rusman

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte