Deze week in Buitenhof

Het leiderschap van Marianne Thieme

Marianne Thieme heeft een roerige tijd achter de rug. Kamerlid Femke Merel van Kooten verliet de Partij voor de Dieren eind vorige maand na discussie over de koers. Ze vindt dat Thieme de partij te veel beperkt door te zeggen dat ‘mensenonderwerpen voor mensenpartijen’ zijn. Bij Buitenhof reageert Thieme voor het eerst op het vertrek van Van Kooten en spreekt ze over de toekomst van de koers van de Partij voor de Dieren.

Jeroen Dijsselbloem

Hij was volop in het nieuws: oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Waar de sociale partners hoopten een pensioenkorting op korte termijn te voorkomen, gooide het advies van de commissie-Dijsselbloem afgelopen juni roet in het eten. En: hij was de gedoodverfde kandidaat voor een financiële topfunctie, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Niet Jeroen Dijsselbloem, maar de Bulgaarse Kristalina Georgieva werd door de Europese ministers van Financiën gekozen als de nieuwe directeur van het IMF. Voor het eerst sinds zijn misgelopen benoeming een gesprek met Jeroen Dijsselbloem.

Bram van Ojik

De longen van de wereld staan in brand: het Amazonegebied kampt dit jaar met duizenden bosbranden. De Franse president Macron spreekt van een internationale crisis en verlangt actie van de G7-landen die dit weekend op een top bij elkaar komen. En samen met Ierland dreigt Frankrijk het net onderhandelde vrijhandelsakkoord tussen de EU en Brazilië te blokkeren. Premier Rutte wil door onderhandelen de druk op de Braziliaanse president Bolsonaro opvoeren. Is dat voldoende? In Buitenhof een gesprek met Bram van Ojik, Tweede Kamerlid en buitenlandwoordvoerder van GroenLinks. 

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte