Deze week in Buitenhof

Europese verkiezingen

Bij de Europese verkiezingen was de opkomst de hoogste in de laatste dertig jaar. Maar de PVV en de SP hebben daar niet van weten te profiteren. Die partijen dreigen nu uit het Europees Parlement te verdwijnen. De PvdA met lijsttrekker Frans Timmermans kwam volkomen onverwacht als grootste uit de bus. Hoe komt dat? In Buitenhof: een gesprek met SP-Kamerlid Ronald van Raak, PVV-Europarlementariër Olaf Stuger en politiek socioloog aan de Universiteit van Amsterdam Matthijs Rooduijn.

Gemeenten en noodlijdende voetbalclubs

Een kwart van de eredivisieclubs verkeert financieel gezien in levensgevaar, zo meldde de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants deze week. Niet zelden springen gemeenten bij om voetbalclubs uit de brand te helpen. Zo kreeg FC Twente vorige maand een lening van vijf miljoen euro van de gemeente kwijt gescholden. Welke rol moet de lokale overheid spelen bij voetbalclubs in financiële nood? In Buitenhof: een gesprek met Pieter de Waard, voorzitter van voetbalvereniging Telstar, wethouder Eelco Eerenberg uit Enschede en Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid voor GroenLinks.

Pauline Meurs

Pauline Meurs treedt op 1 juni aanstaande af als voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Ze is verschillende malen verkozen tot meest invloedrijke persoon in de zorg. In Buitenhof vertelt Pauline Meurs hoe zij terugkijkt op haar periode als voorzitter en wat voor haar de grootste problemen zijn in de zorg.

Column

Politiek commentator Ferry Mingelen leest een column over de Europese verkiezingen, Mark Rutte en Thierry Baudet.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte