En: Hugo de Jonge, Lilian Marijnissen, Leo Lucassen, Sheila Sitalsing

Deze week in Buitenhof

Wopke Hoekstra over Air France-KLM

Onbegrijpelijk en vijandig: zo noemde de Franse minister Le Maire het belang dat de Nederlandse staat afgelopen week in het diepste geheim in Air France-KLM heeft genomen. Minister van Financiën Wopke Hoekstra moest vrijdagochtend tekst en uitleg geven in Parijs. Hij is zondag te gast in Buitenhof.

Kosten van de zorg

Vicepremier en minister van VWS Hugo de Jonge luidt de noodklok over de steeds verder oplopende kosten van de zorg. In deze kabinetsperiode is er al een stijging van 17 miljard. In twintig jaar zouden de uitgaven zelfs verdubbelen om aan de vraag te kunnen voldoen. Hoe denkt de minister hier greep op te krijgen?

Arbeidsmigratie

Nederland heeft per jaar 50.000 nieuwe arbeidsmigranten nodig, 'anders loopt het hartstikke vast,’ waarschuwde het CBS onlangs. Gaat de komst van Oost-Europeanen ten koste van Nederlandse werknemers? En wat te doen met de zogeheten Polenhotels, die in steeds meer gemeenten voor overlast zorgen? In Buitenhof: een discussie tussen Lilian Marijnissen, SP-fractievoorzitter, en Leo Lucassen, migratiedeskundige en hoogleraar aan de Universiteit Leiden.

Column

Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing leest een column over de vluchtelingencrisis in Venezuela.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte