Deze week in Buitenhof

Lodewijk Asscher

Na de in 2017 dramatisch verloren verkiezingen, belandde PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher met negen zetels in de oppositie. Daar werkte hij in de luwte aan een nieuw verhaal voor zijn partij. In een tijd van toenemende kritiek op de uitwassen van het kapitalisme lijkt de PvdA de veranderende tijdgeest met zich mee te hebben. Maar is het gras ze nu niet voor de voeten weggemaaid? In Buitenhof spreken we met de politiek leider van de PvdA, Lodewijk Asscher.

Berechting van IS-strijders

Het kabinet wil dat in Syrië gevangen genomen IS-strijders uit Nederland daar berecht worden. Kan dat wel en hoe moet dat dan? Te gast is Volkskrant-correspondent in het Midden-Oosten Ana van Es.

Arnon Grunberg

Schrijver Arnon Grunberg liet zich twee weken opsluiten in de gesloten jeugdinrichting De Koppeling. Hij deed daarvan verslag in NRC Handelsblad. Zondag vertelt hij in Buitenhof over hoe deze ervaring onder zijn huid is gaan zitten.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte