Deze week in Buitenhof

Johnson en de Brexit

Een historische reeks nederlagen deze week voor premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. Niet alleen is de Britse regering haar meerderheid kwijtgeraakt, ook sprak een ruime meerderheid van het Huis zich uit tegen een no deal-scenario. Is Johnson volgend jaar nog premier of gaat hem toch lukken wat zijn voorganger Theresa May niet voor elkaar kreeg? En wat kan de EU nog doen? In Buitenhof een gesprek met de biograaf van Johnson, publicist Patrick Bernhart, en hoogleraar hedendaagse geschiedenis en Europese integratie aan de Universiteit Maastricht Mathieu Segers.

Philips-topman Van Houten

Te gast is Philips-topman Frans van Houten. Met hem praten we over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van grote bedrijven, in een tijd dat de publieke opinie rondom het bedrijfsleven kantelt en ook het kabinet met stevige kritiek komt.

Colson Whitehead

America’s storyteller’ Colson Whitehead stond onlangs groot op de cover van het invloedrijke Time Magazine. Na zijn met een Pulitzer Prize en National Book Award bekroonde roman ‘De ondergrondse spoorweg’ komt de auteur met een opvolger: ‘De jongens van Nickel’. Het verhaal over twee zwarte tieners op een tuchtschool in Florida in de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, gebaseerd op ware feiten, is met lovende recensies ontvangen. Oud-president Obama noemt het zelfs een ‘noodzakelijk boek om te lezen’. In Buitenhof een gesprek met bestsellerauteur Colson Whitehead.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte